Законопроект про розвідку Рада має розглянути цьогоріч - Річна нацпрограма

Законопроект про розвідку Рада має розглянути цьогоріч - Річна нацпрограма

Укрінформ
Річна національна програма під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік передбачає внесення у поточному році на розгляд Верховної Ради проект закону про розвідку.

Про це йдеться у тексті РНП-2018, оприлюдненому на сайті Президента України.

“Пріоритетні завдання на поточний рік: завершити доопрацювання та внести в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України проект закону України про розвідку”, - йдеться у документі.

Серед інших пріоритетів на 2018 рік - створення у розвідувальних органах України ситуаційних центрів як елементів загальнодержавної системи підтримки ухвалення рішень.

Крім того, планується створити об'єднану інформаційну систему розвідувальних органів України, а також системи виявлення загроз національній безпеці України, сценарного аналізу, прогнозування та моделювання кризових ситуацій.

Реформування розвідувальних органів України здійснюється у рамках реалізації Національної розвідувальної програми на 2016-2020 роки з метою розвитку розвідувальних спроможностей держави.

Водночас пріоритетним завданням на 2018 рік є проведення консультацій із відповідними структурами НАТО та державами-членами НАТО з метою визначення перспектив укладення двосторонніх угод про співробітництво у сфері обміну розвідувальною інформацією та встановлення захищених каналів обміну розвідувальними даними між Міністерством оборони України та відповідними структурами НАТО.

Читайте також: Україна вивчає перехід на грошове забезпечення армії за стандартами НАТО

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 28 березня підписав Указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік". Річна національна програма (РНП-2018) є системним стратегічним документом, що визначає пріоритетні завдання на 2018 рік та середньострокові цілі, які планується досягти до 2020 року. Також документ визначає відповідні практичні заходи в рамках реалізації політики євроатлантичної інтеграції України, реформування сектору безпеки і оборони країни відповідно до стандартів і рекомендацій Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-