Віце-прем’єр: НАТО чекає від Києва створення Антикорупційного суду

Віце-прем’єр: НАТО чекає від Києва створення Антикорупційного суду

Укрінформ
Країни Альянсу очікують від Києва продовження зусиль у боротьбі з корупцією, включаючи створення Антикорупційного суду.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе за результатами засідання Комісії Україна-НАТО, що відбулося напередодні у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Під час засідання йшлося й про очікування прийняття рішення Верховною Радою і його реалізації у виконавчій царині щодо створення Антикорупційного суду", - сказала віце-прем'єр-міністр.

Вона зазначила, що в Альянсі також очікують на ухвалення закону про національну безпеку України, який би ураховував усі принципи і підходи НАТО у цій сфері.

"Країни-члени Альянсу уважно спостерігають за розвитком ситуації в Україні та готові надавати свою підтримку", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 22 грудня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Читайте також: У НАТО пропонують Україні захист від втручання Росії у вибори 2019 року

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилися включити цей законопроект до порядку денного сесії.

За результатами візиту 12-16 лютого групи експертів МВФ представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що українська влада повинна забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про Антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов'язань у рамках програми МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-