Порошенко підписав указ про відзначення 22-ї річниці Конституції

Порошенко підписав указ про відзначення 22-ї річниці Конституції

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про відзначення 22-ї річниці Конституції України".

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

Згідно з цим указом Президента, Кабінет міністрів має розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів із відзначення 22-ї річниці Конституції України, передбачивши, зокрема, проведення з нагоди Дня Конституції України у Києві, інших населених пунктах урочистостей за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості.

У День Конституції України 28 червня 2018 року заплановано покладання квітів до пам'ятника автору першої української Конституції гетьману Пилипу Орлику у Києві, а в інших населених пунктах - до пам'ятників і пам'ятних знаків видатним діячам українського державотворення, зазначили в прес-службі.

Указом також передбачено проведення у військових частинах, закладах культури, закладах для дітей та молоді інформаційних, освітніх, культурно-мистецьких, патріотично-виховних заходів, спрямованих на роз'яснення значення норм Конституції України в утвердженні правової держави, а також формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного закону України.

Читайте також: Порошенко затвердив річну програму співробітництва Україна - НАТО

Крім того, мають бути проведені заходи, спрямовані на поширення знань про історію конституціоналізму, організована за участю Конституційної комісії у Києві науково-практична конференція щодо вдосконалення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні, а також тематичні наукові конференції та круглі столи у регіонах держави.

Указ також передбачає сприяння ініціативам громадськості, спрямованим на зміцнення національної єдності та правової держави у контексті відзначення Дня Конституції України.

Міністерство закордонних справ України має організувати проведення закордонними дипломатичними установами України заходів за участю української громадськості за кордоном з нагоди 22-ї річниці Конституції України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляється, державне свято День Конституції України щороку відзначається 28 червня на честь ухвалення Основного закону того ж дня 1996 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-