У МЗС сказали, що врятувало Україну від прямого вторгнення РФ

У МЗС сказали, що врятувало Україну від прямого вторгнення РФ

Укрінформ
В Європі ніхто не хоче, аби роль України як транзитера була зведена до нуля, адже там переконані - якщо б не було транзиту через Україну, то Путіна нічого б не зупиняло від прямого вторгнення.

Про це розповіла заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "Радіо НВ".

"В Європі ніхто не хоче щоб роль України як транзитера була зведена до нуля. В Європі всі розуміють ризики, пов'язані з перервою транзиту через територію України або взагалі відсутністю транзиту через Україну. І тут є ризики перш за все з безпекою. Існує думка, яка популярна серед наших партнерів і сусідів, що якщо б не було транзиту через Україну, то Путіна нічого б не зупиняло від прямого вторгнення", - зазначила Зеркаль.

Читайте також: Нафтогаз і Газпром у квітні проведуть ще одні "транзитні" переговори

Вона також розповіла про мотиви Німеччини, яка підтримує будівництво нової газотранспортної системи в обхід України. Заступник глави українського МЗС висловила думку, що німецький канцлер Ангела Меркель розглядає цей проект, незважаючи на заяви, не тільки як економічний.

За її словами, з політичної точки зору "Північний потік-2" може бути важелем впливу на Росію, якщо Німеччина буде основним одержувачем російського газу. Таким чином, ФРН отримає інструмент прямого впливу на РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-