Рада Європи вітає заходи України щодо виконання рішень ЄСПЛ

Рада Європи вітає заходи України щодо виконання рішень ЄСПЛ

Укрінформ
Рада Європи вітає заходи Кабінету міністрів, спрямовані на вирішення питань, пов'язаних із виконанням рішень ЄСПЛ, національних судів та має намір сприяти вирішенню системних проблем, що виникають у цій сфері.

На цьому наголосив генеральний директор з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістос Джакомопулос під час круглого столу щодо виконання рішень ЄСПЛ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом Рада Європи вітає ті заходи, до яких вдався уряд, зокрема створення міжурядової робочої групи в рамках Комітету міністрів (Ради Європи - ред.), і ми будемо брати активну участь у діяльності цієї групи. Скоординовані дії з боку українських органів влади і установ є єдиним способом вирішення цих питань»,  - зазначив Джакомопулос.

Він нагадав, що у червні 2017 року Комітет міністрів  в тимчасовій резолюції закликав найвищі органи влади в Україні вирішити питання невиконання рішень національних судів і визначити пріоритетними ті заходи, які повинні відповідати цим рішенням. «Було зазначено, що невиконання рішень національних судів в Україні являє собою небезпеку верховенству праву і підриває довіру людей до судочинства і ставить під сумнів довіру до державних установ», - підкреслив гендиректор з прав людини та верховенства права Ради Європи.

Читайте також: Порошенко хоче, аби українці отримували захист в Україні — а не в ЄСПЛ

Водночас він зазначив, що у грудні 2017 року Комітет міністрів РЄ наголошував, що існує потреба створити спеціальний механізм для вирішення проблеми виконання рішень національних судів.

«Виконання цих рішень буде розглядатися Комітетом міністрів в червні цього року» -  підкреслив Джакомопулос.

Як повідомлялося, 12 жовтня 2017 року Велика палата Європейського суду з прав людини прийняла рішення  у справі «Бурмич та інші проти України», згідно із яким більше ніж 12 тис. українських скарг до ЄСПЛ було фактично передано від Євросуду одразу під контроль Комітету міністрів Ради Європи. 

Фото: commons.wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-