Прокуратура скаржиться на адвокатів Януковича: ходять на засідання

Прокуратура скаржиться на адвокатів Януковича: ходять на засідання "через одне"

Укрінформ
Прокурор ГПУ Руслан Кравченко наголошує, що законодавством передбачена можливість призначення судом безоплатного захисника у випадку неявки на судові засідання адвокатів обвинувачуваного тричі підряд.

Про це він сказав журналістам в Оболонському райсуді Києва, який у вівторок переніс засідання у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича через неявку адвокатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо захист буде повторно не приходити і зривати судове засідання, наприклад, сьогодні не прийде, 4 квітня не прийде і, наприклад, на третє призначене судове засідання - тоді сторона обвинувачення має право подати клопотання щодо призначення безоплатного захисника і тоді суд матиме повноваження призначити безоплатного", - пояснив Кравченко.

Разом із тим він наголосив, що у випадку, коли захист присутній на судових засіданнях "через одне" і прибуває непідготовленим та не забезпечує явку свідків сторони захисту, то в цьому випадку у суду немає повноважень щодо забезпечення належного судового розгляду справи.

За словами прокурора, раніше в законодавстві передбачалося, що суд мав право призначати безоплатного адвоката, який мав право приходити на судові засідання разом із "платними" адвокатами, і таким чином була можливість забезпечення проведення судових засідань.

Як повідомлялося, у вівторок, 27 березня, Оболонський районний суд Києва переніс засідання з розгляду справи за обвинуваченням Януковича у державній зраді на 4 квітня через відсутність адвокатів, які у заяві до суду поінформували, що цього тижня перебуватимуть у відрядженнях в інших країнах.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що адвокати екс-президента пропустять вже 11 судових засідань.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд перенесли, адвокати роз'їхалися по відрядженнях

29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд вже завершив допит свідків у справі проти Януковича з боку обвинувачення і перейшов до допиту свідків захисту. Зокрема, вже допитано екс-главу МЗС України Леоніда Кожару, співробітника Украероруху Андрія Черткова та кримчанку Медієву, яка була учасницею так званого "антимайдану". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-