Путін жодного разу не підтримав “тишу” на Донбасі — Ірина Геращенко

Путін жодного разу не підтримав “тишу” на Донбасі — Ірина Геращенко

Укрінформ
Усі лідери "нормандського формату", зокрема й Росія, мають публічно висловитися на підтримку повної і беззастережної "тиші" на Донбасі.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Україна шукає всі шляхи для припинення вогню, зменшення обстрілів, аби зберегти життя своїх військових і цивільного населення. Жодного разу публічно на підтримку режиму тиші не виступив російський президент, не підтримав оголошене перемир'я публічно, не дав команду маріонетковим «владам республік» не стріляти. Важливо, щоб всі лідери нормандського формату публічно висловилися на підтримку повної і беззастережної тиші на Донбасі», - зазначила Геращенко.

Вона додала, що домовленість Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі про великоднє перемир'я з 30 березня є вже дванадцятим етапом «тиші», оголошеним на сході України.

Читайте також: Дипвідносини з Росією зведені до мінімуму - Геращенко

«Це не вперше, коли сторони зголошуються припинити вогонь, протягом війни перемир'я оголошувалося 12 раз... На жаль, жодного - не дотримувалося. Але на час перемир'я інтенсивність обстрілів значно зменшувалася, значить, було в рази менше загиблих і поранених», - підкреслила перший віце-спікер.

Як повідомляв Укрінформ, ТКГ за участю представників окремих районів Донецької і Луганської областей підтвердила свою повну прихильність всеосяжному, сталому і необмеженому припиненню вогню починаючи з 30 березня 2018 року о 00 годині 01 хв. (за київським часом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-