Порошенко підписав указ про відзначення річниці перемоги у Другій світовій

Порошенко підписав указ про відзначення річниці перемоги у Другій світовій

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зобов’язав уряд утворити організаційний комітет та розробити план заходів із підготовки та відзначення 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відповідний указ № 85/2018 опублікований на сайті Глави держави.

“Кабінету міністрів України: утворити у місячний строк Організаційний комітет із підготовки та проведення у 2018 році заходів із відзначення Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (далі - Організаційний комітет), залучивши до його складу представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, громадських об’єднань ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань”, - постановив Президент.

Читайте також: В Україні побудують табірні містечка для військових за стандартами провідних країн

Також він дав завдання Кабміну розробити на основі пропозицій Організаційного комітету затвердити і забезпечити виконання плану заходів із підготовки та відзначення у 2018 році Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Зокрема, за дорученням Глави держави, у плану має бути передбачено проведення 8 та 9 травня 2018 року у столиці України - місті Києві, обласних центрах, інших населених пунктах меморіальних, урочистих та культурно-мистецьких заходів.

Крім того, Президент запропонував уряду звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести панахиди за загиблими у Другій світовій війні та молебні за захисників Вітчизни.

Згідно з указом МВС, СБУ, обласні й Київська міська державні адміністрації мають ужити в межах компетенції заходів із забезпечення порядку, безпеки та прав громадян під час проведення масових заходів із відзначення Дня пам’яті та примирення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-