Дипвідносини з Росією зведені до мінімуму - Геращенко

Дипвідносини з Росією зведені до мінімуму - Геращенко

Укрінформ
Дипломатичні відносини України з Росією зведені до критичного мінімуму, який необхідний для роботи в напрямку визволення українських політв’язнів в РФ.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook

“Мені набридла зрада й непрофесіоналізм. По-перше, в Україні давно немає посла РФ, ми не прийняли агреман на нового посла. Так само немає посла України в РФ. Наші дипломатичні відносини зведені до критичного мінімуму, в посольствах залишається кілька рядових дипломатів і консули”, - написала вона з приводу нарікань, що, мовляв, всі країни ЄС висилають російських дипломатів, а Україна - ні.

За словами Геращенко, висилка російських дипломатів піде лише на шкоду українським політв’язням в РФ: “Висилка російських консулів викличе висилку українських консулів - й наші політв‘язні в РФ залишаться сам на сам з мордором, без шансу бодай раз на кілька місяців побачити українського представника, відчути мінімальну підтримку. Ви правда цього хочете? Чи запитаємо в мами Клиха, дружини Карпюка, родини Сущенка і Гриба, інших наших заручників?”.

Читайте також: Гройсман - про розрив програми економічної співпраці з РФ: це на користь Україні

Як повідомлялося, нещодавно Велика Британія вислала з країни 23 російських дипломатів, оскільки вважає РФ відповідальною за отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що ще близько 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів у зв'язку зі справою про отруєння Скрипаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-