Справа про громадянство: у ВСУ не захотіли викликати Порошенка і Саакашвілі

Справа про громадянство: у ВСУ не захотіли викликати Порошенка і Саакашвілі

Укрінформ
Суд відмовився викликати Порошенка та Саакашвілі свідками у справі позбавлення громадянства.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відмовив адвокатам екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі у виклику як свідків Президента України Петра Порошенка та самого Саакашвілі у справі про позбавлення останнього українського громадянства.

Відповідне рішення суд ухвалив 23 березня на засіданні з розгляду справи за позовом Саакашвілі до Порошенка про визнання незаконним та скасування указу про позбавлення громадянства, повідомляє прес-служба партії “Рух нових сил”.

Зокрема, зазначається, що адвокати Саакашвілі подали низку клопотань про виклик свідків, зокрема членів Комісії з громадянства при Президентові, працівників ДМС, заступника генпрокурора, та самих Порошенка і Саакашвілі.

"Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відмовив адвокатам у виклику в якості свідків членів Комісії при Президентові, яка надавала та позбавляла Саакашвілі громадянства, інших важливих високопосадовців, а також самих Порошенка та Саакашвілі. У суді свідчитимуть лише працівники Державної міграційної служби", - йдеться у повідомленні.

Наступне судове засідання відбудеться 13 квітня, де суд має перейти вже до вивчення доказів.

Як повідомлялося, на минулому засідання 16 березня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив клопотання адвокатів Саакашвілі щодо особистої присутності Порошенка як відповідача в суді у справі про позбавлення екс-голови Одеської ОДА громадянства.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2017 року Саакашвілі указом Президента був позбавлений українського громадянства.

Читайте також: Затриманий із тротилом у метро крутився біля наметів "Саакашвілі" – депутат

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби затримали Саакашвілі в Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-