Глава МЗС Франції оцінив українські реформи й нагадав про Антикорупційний суд

Глава МЗС Франції оцінив українські реформи й нагадав про Антикорупційний суд

Укрінформ
Франція разом з партнерами бажає продовження  розпочатих в Україні протягом останніх років реформ, у тому числі у боротьбі з корупцією, і вважає, що створення антикорупційного суду засвідчило б справжню довіру між країнами ЄС та Україною.

Про це на прес-конференції у Києві заявив міністр закордонних справ Франції  Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми цінуємо і віддаємо належне тому масштабу реформ, які були впроваджені останнім часом. Нам добре відомо про успіхи, досягнуті в багатьох сферах - банківській, енергетичному секторі, реформуванні системи охорони здоров'я та пенсійної системи. Ми вітаємо всю цю величезну роботу, яка була зроблена. Франція разом з партнерами бажає, аби ця робота і втілення амбітної програми реформ в Україні тривала й надалі, зокрема, щодо боротьби з корупцією. На наш погляд, створення антикорупційного суду було б тим елементом, який би свідчив про справжню довіру, яка існує між нами", - сказав Ле Дріан.

Читайте також: Франція дає півмільйона євро на відновлення Донбасу

Він також поінформував про плани детальніше розглянути проекти двосторонньої співпраці. У цьому контексті Ле Дріан зазначив, що, окрім запланованого сьогодні підписання листа про наміри закупівлі Україною французьких вертольотів, є великі проекти, які стосуються сфери сонячної енергетики та інших аспектів співпраці у сфері захисту довкілля, забезпечення сталого міського розвитку тощо.

"Сьогодні вже 160 французьких компаній є в Україні, і це дає нам підстави бути впевненими у подальшому розвитку нашого партнерства", - акцентував глава МЗС Франції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-