У Конгресі США схвалили надання Україні $620 мільйонів

У Конгресі США схвалили надання Україні $620 мільйонів

Укрінформ
Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про бюджетні асигнування на 2018 рік, який передбачає загальний обсяг допомоги Україні в розмірі 620,700 млн доларів.

Про це повідомляє посольство України в США на своїй сторінці у Facebook.

“Палата представників Конгресу США схвалила консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік”, - йдеться в повідомленні.

Як відзначили у диппредставництві, у схваленому документі загальний обсяг допомоги Україні визначено в обсязі 620,700 млн дол., що перевищує відповідний минулорічний кошторис.

Читайте також: США збільшать видатки на підтримку України

“Так, згідно із законопроектом, Пентагону виділяється 200 млн дол. для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 млн дол. більше за асигнування 2017 року. Дані кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки Збройним силам України, зокрема, таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил нашої держави”, - підкреслюється в повідомленні.

Кошторис допомоги Україні по лінії Державного департаменту США та причетних агентств визначено у сумі 420,700 млн дол., що на 10 млн дол. перевищує відповідні видатки минулого року. 

Збільшене фінансування спрямоване на посилення безпекової підтримки України за програмою “Міжнародне військове фінансування”, додали в посольстві.

Перед набуттям чинності консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік ще має бути схвалений Сенатом та підписаний президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-