Затримання Савченко: стало відомо, коли суд обере запобіжний захід

Затримання Савченко: стало відомо, коли суд обере запобіжний захід

Укрінформ
Запобіжний захід стосовно народного депутата Надії Савченко обиратиме Шевченківський районний суд міста Київ, що, скоріш за все, відбудеться у п’ятницю, 23 березня.

Про це повідомив у ефірі телеканалу «112 Україна» речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз Надія Савченко перебуває у відділі забезпечення судового слідства Служби безпеки України як уже затримана особа. З нею проводиться допит як із підозрюваною у присутності адвокатів. Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою... Скоріш за все, засідання суду буде завтра. Вже відомо, який суд — це Шевченківський районний суд міста Київ”, - сказав він.

Лисенко повідомив, що сьогодні Савченко ночуватиме у приміщенні СБУ.

Раніше прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у коментарі Укрінформу повідомила, що ГПУ проситиме в суді обрати для народного депутата Надії Савченко запобіжний захід у вигляді арешту без альтернативи внесення застави, “оскільки статті, які інкримінують Савченко, не передбачають іншого запобіжного заходу”.

На своїй сторінці у Facebook Сарган раніше також повідомила, що Генпрокурор України підписав та оголосив підозру нардепу Надії Савченко у присутності її адвоката.

Читайте також: Гройсман – про справу Савчнко: Це питання психологічного здоров'я

Як повідомлялося, у четвер Верховна Рада дала згоду Генпрокуратурі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. За надання згоди на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності проголосував 291 депутат, затримання – 277, арешт – 268 депутатів за мінімально необхідних 226-ти.

Після голосування Савченко залишила свою картку для голосування працівникам апарату Верховної Ради і вийшла з будівлі парламенту.

Відразу після цього слідчий Служби безпеки України повідомив Савченко про підозру у підготовці теракту в місті Київ, вручив пам'ятку підозрюваної особи та запропонував їй пройти до управління СБУ у м. Києві для складання протоколу затримання.

Раніше у четвер Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту визнав законними, достатніми та обгрунтованими усі три подання Генеральної прокуратури щодо народного депутата Савченко - про її притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-