Холодницький у Європарламенті оцінив шанси Антикорупційного суду

Холодницький у Європарламенті оцінив шанси Антикорупційного суду

Укрінформ
Заступник генерального прокурора України – керівник САП Назар Холодницький із песимізмом оцінює можливість початку роботи Антикорупційного суду цього року.

Про це прокурор заявив у четвер на слуханнях у Європарламенті "Імплементація антикорупційних реформ в Україні", повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Я, на жаль, трохи песимістично оцінюю ситуацію в Україні зі створення Антикорупційного суду. Звичайно, ми хочемо, щоб він працював. Ми хочемо, щоб він працював уже вчора. Але з тими темпами, з якими це зараз просувається, маємо лише перше читання у Верховній Раді про Антикорупційний суд. З такими темпами я маю дуже песимістичні настрої щодо початку запуску цього суду цього року", - заявив керівник САП.

Водночас Холодницький висловив сподівання, що Антикорупційний суд, можливо, й запрацює у цьому році, і зусилля із боротьби з корупцією не будуть марними.

Читайте також: Холодницький прокоментував "жучки" у кабінеті та свою "відставку"

Він повідомив, що нині близько сотні справ щодо корупції вже перебувають у судах.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня Верховна Рада ухвалила президентський законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" у першому читанні, який Президент Петро Порошенко вніс до парламенту 22 грудня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-