Генпрокурор стверджує, що телефони Савченко не прослуховувалися

Генпрокурор стверджує, що телефони Савченко не прослуховувалися

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що телефони народного депутата Надії Савченко не прослуховувалися і, таким чином, її депутатський імунітет не було порушено.

Про це він заявив на засіданні Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради у четвер, представляючи подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Савченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Справа була зареєстрована і на НСРД (негласні слідчі розшукові дії - ред.) було отримано дозвіл суду саме щодо Рубана. Жодних зйомок інформації з телефона народного депутата Савченко або НСРД щодо неї не санкціонувалося і не проводилося. Проте кімната, де знаходився Рубан, у разі, якщо у це місце - кімната або автомобіль, або на полігоні, або ще в будь-яких місцях - потрапляла і народний депутат, то, звичайно, і її слова також записувалися згідно з рішенням суду. Тому жодного порушення депутатського імунітету в цій справі не відбулося", - сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Володимир Рубан був затриманий вранці 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду "Майорськ" під час спроби ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї, схований серед меблів.

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці без права внесення застави.  20 березня Апеляційний суд Києва відхилив апеляційну скаргу захисту Рубана на його арешт та залишив у силі обраний раніше запобіжний захід щодо нього.

Читайте також: Савченко намагалася залучити до скоєння теракту офіцерів ЗСУ - Луценко

За даними прокуратури, Рубан наразі підозрюється у вчиненні злочинів, таких як: змова до вчинення насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу  України), готування до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109) за попередньою змовою групою осіб,  готування до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 ККУ), готування до терористичного акту за попередньою змовою групи осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 ККУ), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст. 258-3), а також незаконне поводження зі зброєю за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 ККУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-