Савченко підтвердила: знімала на телефон і фіксувала слабкі місця будівлі Ради

Савченко підтвердила: знімала на телефон і фіксувала слабкі місця будівлі Ради

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко заявила, що нібито підготовка нею плану скоєння терористичного акту у Верховній Раді і Будинку уряду була жартом.

Про це вона сказала на засіданні регламентного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Купол (будівлі ВР - ред.) має металеву конструкцію, і максимум, що з нього посиплеться, це скло. Але це так, на випадок якщо ви будете проводити якісь військові експертизи. Тобто, сказати, що це підірве Верховну Раду або Кабмін (а ви подивіться на той моноліт історичний- щоб його підірвати я не знаю, скільки туди треба заносити тротилу)... Все це були жарти», - заявила Савченко.

Водночас вона підтвердила, що у сесійній залі начебто знімала на телефон і фіксувала слабкі місця будівлі ВР, куполу, по яких можна було б завдавати ударів.

Читайте також: Савченко намагалася залучити до скоєння теракту офіцерів ЗСУ - Луценко

«Звичайно, та модель є абсурдною», - наголосила Савченко.

Вона також заперечила, що може бути психічно нездоровою: «Не забувайте, що я десять років служила у Збройних силах України, причому в авіації. Я проходила перевірку кожні півроку і будь-який інститут, будь-яка ваша перевірка покаже вам, що я абсолютно здорова психічно», - заявила депутат.

Як повідомлялося, Регламентний комітет ВР 22 березня розглядає подання генпрокурора про надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Надії Савченко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Зокрема, за його словами, Савченко хотіла використовувати дві гранати для підриву урядової ложі, за допомогою мінометів обвалити купол ВР, а людей розстріляли б із автоматів.

Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-