Без Антикорупційного суду всі зусилля НАБУ марні - Ситник

Без Антикорупційного суду всі зусилля НАБУ марні - Ситник

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України для забезпечення ефективності своєї діяльності потребує створення спеціалізованої судової інституції, інакше розгляд справ корупціонерів може істотно затягнутися.

На цьому наголосив директор НАБУ Артем Ситник на круглому столі "Боротьба з корупцією в Україні: стан справ" у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспонденту Укрінформу.

Зокрема, за прогнозами Ситника, виходячи з актуальних темпів судового процесу у справі колишнього керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, слухання можуть тривати майже два роки.

"Ці приклади зайвий раз доводять, що без створення спеціалізованої судової інституції, яка могла би ці справи якісно і швидко розглядати, усі наші зусилля закінчаться нічим", - переконаний Ситник.

Директор НАБУ висловив сподівання, що найближчим часом закон про антикорупційний суд буде остаточно ухвалений.

"Я залишаюся обережним оптимістом у цьому питанні", - заявив Ситник.

Він наголосив, що сьогоднішній день НАБУ перетворилося на справжню загрозу для українських корупціонерів.

"Прогрес реформ в Україні, у тому числі антикорупційних, полягає у тому, що вперше у країна зникли недоторканні", - наголосив директор НАБУ.

Він зауважив, що на сьогодні перед Україною стоять дві загрози: російська агресія на сході держави та корупція. При чому, на переконання директора НАБУ, корупція навіть може становити більшу загрозу суверенітету та незалежності України.

Читайте також: Ситник назвав "фантастикою" дані ЗМІ про прослуховування Холодницького

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня Верховна Рада ухвалила президентський законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" у першому читанні.

Президент Петро Порошенко 22 грудня 2017 року вніс до парламенту законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд", а 27 грудня текст документа було опубліковано на сайті Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-