Парубій про Nord Stream 2 і наміри США щодо санкцій: Наш голос почули

Парубій про Nord Stream 2 і наміри США щодо санкцій: Наш голос почули

Укрінформ
Український парламент високо цінує намір Сполучених Штатів Америки застосувати санкції до компаній, які братимуть участь у будівництві газогону "Північний потік - 2".

Про це голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив під час відкриття ранкового пленарного засідання у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Два тижні тому за ініціативи України голови парламентів Литви, Латвії, Польщі та Молдови підписали спільний лист про неприпустимість проекту "Північний потік-2", який є загрозою для енергетичної безпеки України. І дуже важливо, що наш голос був почутий і сьогодні представник державного департаменту Сполучених Штатів Америки заявив, що компанії, які беруть участь у будівництві газогону "Північний потік - 2", можуть потрапити під санкції, зокрема, у заяві держдепу йдеться: "Ми вважаємо, що Nord Stream підриває енергетичну безпеку і стабільність Європи, він надасть Росії ще один засіб для чинення тиску на європейські країни, особливо на такі, як Україна. Ми високо цінуємо підтримку України з боку союзників і закликаємо інші країни, зокрема Європейського Союзу, також запровадити санкції проти компаній-учасниць будівництва газогону. Північний потік - 2" - це російська зброя не тільки проти України, а проти всіх країн вільного світу, це інструмент Путіна, щоб зробити європейські країни залежними від Росії", - сказав спікер. 

Читайте також: Варшава вітає заяву Держдепу про санкції за участь у Nord Stream-2

Як повідомлялося, Вашингтон попередив компанії, які хочуть взяти участь у розбудові російського проекту "Північний потік-2" щодо загрози запровадження проти них санкцій. Речниця держдепартаменту США Хізер Науерт повідомила, що США дали чітко зрозуміти своїм партнерам з інших країн, що фірми, які працюють у секторі енергетичного експорту Росії – якщо вони займаються цим видом бізнесу – можуть потрапити під санкції CAATSA  (Акту протистояння противникам Америки через санкції).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-