Рада розгляне законопроект про захист житлових прав студентів-переселенців

Рада розгляне законопроект про захист житлових прав студентів-переселенців

Укрінформ
Верховна Рада у середу планує розглянути депутатський законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" щодо захисту житлових прав студентів".

Про це йдеться в порядку денному Ради, оприлюдненому на сайті парламенту. 

Першим блоком питань у середу традиційно передбачені питання ратифікації. Так, цього разу парламент планує ухвалити два президентські та два урядових законопроекти - 0166 "Про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення", 7195 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з приєднанням України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення", 0145 "Про ратифікацію Генеральної Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво у сфері оборони" та 0153 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Румунії стосовно співробітництва у сфері військових перевезень".

Далі Рада збирається прийняти у першому читанні проект закону 6142 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" щодо захисту житлових прав студентів", згідно з яким передбачено забезпечення молодих людей із числа ВПО гарантованим тимчасовим місцем проживання і вдосконалення процедури реєстрації їх місця проживання. 

Після цього, згідно з порядком денним, передбачено розгляд законопроекту 4186 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення гарантій підвищення спортивної майстерності молоді" та проекту постанови 2335а "Про заходи із посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб".

Наступним блоком депутати розглядатимуть проект постанов щодо проведення парламентських слухань, зокрема проект постанови 8082 "Про проведення парламентських слухань на тему: "Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних груп" і 6129 "Про проведення парламентських слухань на тему: "Реалізація в Україні міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату".

Читайте також: Нардеп оприлюднив подання ГПУ на притягнення до відповідальності Савченко

Насамкінець парламентарії збираються перейти до прийняття в другому читанні законопроекту 4591 "Про Установу бізнес-омбудсмена".

О 15:00 у середу в Раді відбудуться парламентські слухання на тему "Національна інноваційна система: стан та законодавче забезпечення розвитку".

Решту дня, з 16:00 народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-