Асоціація з ЄС: Гройсман прокоментував ухвалені сьогодні закони

Асоціація з ЄС: Гройсман прокоментував ухвалені сьогодні закони

Інфографіка
Укрінформ
Те, що  парламент у вівторок, 20 березня, підтримав 3 важливі євроінтеграційні проекти, означає, що Україна готова виконувати взяті на себе зобов’язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС та оновлювати застаріле законодавство.

Про це у Facebook написав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Сьогодні парламент продемонстрував нашу готовність виконувати взяті на себе зобов’язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС та оновлювати застаріле законодавство. Всі 3 євроінтеграційні законопроекти порядку денного отримали підтримку народних депутатів", - написав Гройсман.

Він нагадав, що за основу був прийнятий законопроект №6235, який "розширює застосування європейських норм щодо якості та безпечності продукції", і це - "крок для підвищення конкурентоспроможності та визнання українських виробників на іноземних ринках".

Читайте також: Геращенко хоче віддати 57 євроінтеграційних законопроектів на експертизу ЄК

Гройсман також зауважив, що важливим кроком є ухвалення в цілому законопроекту №6106, який запроваджує механізм стратегічної екологічної оцінки.

Щодо законопроекту №8060, "який дозволить запровадити в Україні прозору процедуру банкрутства, забезпечить захист кредиторів та дасть дієві механізми виходу з боргової ями підприємствам та громадянам", Прем'єр уточнив, що уряд розглядає цю ініціативу як одну з ТОП-35 для економічного зростання, і "ми сподіваємось на успішне доопрацювання до другого читання".

"Коли держава погоджує стратегічні проекти на кшталт нових транспортних сполучень або промислових потужностей, ми маємо бути впевнені, що ці проекти абсолютно безпечні для екології регіону та здоров’я його мешканців. Це не лише вимога євроінтеграції, це наш обов’язок перед громадянами", - резюмував Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-