Савченко просить суд віддати їй Рубана на поруки

Савченко просить суд віддати їй Рубана на поруки

Фото
Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко подала клопотання до Апеляційного суду Києва про взяття на поруки керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, обвинуваченого в підготовці терактів і незаконному зберіганні зброї.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook й оприлюднила відповідний документ.

“Прошу суд: обрати відносно Рубана Володимира Володиимировича запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата України Савченко Надії Вікторівни або інший, не пов’язаний з триманням під вартою”, - йдеться у клопотанні.

Савченко поручилася за належну поведінку та явку Рубана до слідчого, прокурора чи суду за викликом.

Суд розглядає апеляцію на арешт Рубана / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Вона також нагадала, що 20 березня Апеляційний суд Києва розгляне апеляцію на арешт Рубана.

Як повідомляв Укрінформ, Рубан був затриманий уранці 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду “Майорськ” під час спроби ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї, схований серед меблів.

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу Рубану повідомив, що його підозрюють, зокрема у підготовці замаху на Президента Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Читайте також: БПП вважає Тимошенко відповідальною за мандат Савченко

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Рубан у 2015-2016 роках виконував функції переговірника щодо звільнення полонених, яких утримують на території окупованої Донеччини та Луганщини.

27 лютого 2017 року СБУ скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення на Донбасі. Таку заборону СБУ запровадила після того, як він та народний депутат Надія Савченко прибули в окупований Донецьк.

Водночас 15 березня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала теракт у ВР.

Генпрокурор вніс до парламенту три подання щодо Савченко: про надання згоди на притягнення її до кримінальної відповідальності, на її затриманн і на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Регламентний комітет Верховної Ради має розглянути ці подання на засіданні 21 березня.

Савченко була номером першим у списку "Батьківщини" під час позачергових парламентських виборів у 2014 році. На той час вона вважалася політв'язнем у Росії. Після визволення Савченко увійшла до фракції "Батьківщини", але у грудні 2017 року її було виключено зі складу фракції.

Верховна Рада 15 березня виключила Савченко зі складу Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-