Гройсман: Зацікавлені у досвіді Хорватії щодо реінтеграції окупованих територій

Гройсман: Зацікавлені у досвіді Хорватії щодо реінтеграції окупованих територій

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна та Хорватія посилюють соціальний діалог, передусім у питаннях вирішення справ ветеранів, реабілітації біженців та відновлення територіальної цілісності.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром праці та пенсійної системи Республіки Хорватія Марко Павічем, повідомляє Урядовий портал.

"Ми зацікавлені у вивченні унікального досвіду Хорватії у мирній реінтеграції тимчасово окупованих територій. Одним з наших пріоритетів є розбудова інституційних та законодавчих рамок для управління допомогою вимушено переселеним особам", - сказав Прем’єр-міністр України.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання соціалізації ветеранів та створення необхідних умов для того, щоб вони ставали повноцінними учасниками ринку праці.

"Дякую, що можемо розвивати наші відносини у сфері праці та соціальної допомоги та у сфері зайнятості, щоб співпраця між нашими країнами розвивалася ще більш інтенсивно. Ми розуміємо, що зараз відбувається у вашій країні. І повністю підтримуємо вас у питаннях територіальної цілісності та нелегальної анексії Криму. Хочемо надати вам усю можливу підтримку", - наголосив Марко Павіч.

Читайте також: Гройсман на середу збирає Кабмін

Під час візиту було підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством соціальної політики України та Міністерством праці та пенсійної системи Хорватії.

У червні 2017 року Україна і Хорватія підписали план взаємодії спільної робочої групи щодо співпраці в реінтеграції тимчасово окупованих територій. План взаємодії визначає пріоритетні завдання співпраці, серед яких - вивчення досвіду хорватської сторони з питань реінтеграції окупованих територій та повернення біженців, відновлення довіри населення та відбудови інфраструктури, залучення міжнародної допомоги, соціального забезпечення на реінтегрованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-