Азаров готовий дати свідчення у справі Януковича

Азаров готовий дати свідчення у справі Януковича

Заява
Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров готовий взяти участь у якості свідка в судовому засіданні у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Відповідну заяву Азарова опублікував на своїй сторінці у Facebook адвокат екс-президента Віталій Сердюк 18 березня.

"Публікую заяву Прем'єр-міністра України (2010-2014) Миколи Яновича Азарова про його допиті як свідка", - написав він.

За словами Сердюка, заява, датована 17 березня 2018 р., було передано захисту "вчора під час особистої зустрічі".

В оприлюдненій заяві колишнього прем'єра говориться: "...Підтверджую свою готовність дати свідчення в суді. Прошу: забезпечити проведення мого допиту в якості свідка по кримінальній справі №1-КП/756/237/18 у порядку міжнародної правової допомоги (ст. 336, ст. 551 та ст. 567 КПК України) шляхом відеоконференції з уповноваженого суду р. Москва".

При цьому Азаров заявив, що не має можливості прибути безпосередньо в Оболонський райсуд Києва, де слухається справа, "з політичних мотивів". Крім того, екс-прем'єр вважає, що в Україні існує небезпека для його життя, оскільки він і члени його сім'ї "регулярно" отримують на свою адресу погрози фізичного знищення.

"Повідомляю, що в даний час я перебуваю на території Російської Федерації. Адреса фактичного місця проживання не можу повідомити суду з міркувань особистої безпеки і не дозволяю адвокатам АО "АВЕР ЛЄКС" розголошувати мої персональні дані в частині місця мого проживання", - написав Азаров.

У відеозверненні, опублікованому на Youtube, він також заявив, що готовий дати свідчення в Святошинському та Оболонському райсудах і "розповісти все, що йому відомо про події, пов'язаних з державним переворотом".

Як повідомлялося, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: Суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-