Ми маємо сили і мудрість, аби зберегти українсько-польську єдність - Яценюк

Ми маємо сили і мудрість, аби зберегти українсько-польську єдність - Яценюк

Укрінформ
Ми маємо сили і мудрість, щоб зберегти українсько-польську єдність і не маємо жити тільки історією, маємо жити майбутнім

Таке переконання висловив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час Міжнародної конференції «Революція, війна та її наслідки» у Варшаві 16 березня у питанні українсько-польських відносин, повідомляє сайт партії.

"Переконаний, що ми знайдемо в собі внутрішні сили, аби продемонструвати всім, в тому числі і Росії, що ми сильні й мудрі, і нікому не дамо розколоти українсько-польську єдність”, - підкреслив Яценюк.

Він зазначив, що зараз відносини між Україною і Польщею перебувають “не в найкращій формі”: “Це неприпустимо. Тому що ми не просто сусіди, ми не просто близькі - ми ті країни і народи, які пережили дуже багато в минулому і які мають робити все для майбутнього”.

Лідер "Народного фронту" зазначив, що існує необхідність історичного діалогу. “Тільки ми не можемо жити тільки історією. Ми повинні навчитися творити історію і жити майбутнім, і творити це майбутнє”, - підкреслив він.

Яценюк переконаний, що і Україна і Польща знайдуть в собі внутрішні сили, “щоб продемонструвати всім, в тому числі і Росії, яка тільки аплодує від напруження між Україною і Польщею, що ми сильні й мудрі, і ми нікому не дамо розколоти українсько-польську єдність”.

Читайте також: Відповіддю на загрози з боку Росії є розширення НАТО - Яценюк

Міжнародна конференція «Революція, війна та її наслідки», що проходить у Варшаві, присвячена подіям в Україні з 2014 року, незаконній анексії Криму і російській агресії на Донбасі та їхніх наслідків для України та Європи, питанням інформаційних воєн та гібридної агресії. У конференції беруть участь  45-й Президент Франції Франсуа Олланд, Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, відомі українські та європейські діячі.

Фото: партія "Народний фронт"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-