Скасування санкцій проти РФ було би фатальним - посол України в Німеччині

Скасування санкцій проти РФ було би фатальним - посол України в Німеччині

Укрінформ
Україна обурена вимогами Німецької аграрної спілки щодо започаткування переговорів про скасування санкцій проти РФ.

Посол України в ФРН Андрій Мельник висловив позицію Києва з цього приводу в коментарі агентстві dpa, який передрукував Green Peace magazine.

"Українці шоковані новим цинічним закликом. Скасувати санкції проти РФ перш, ніж Кремль закінчить криваву війну проти України, стало б фатальною помилкою», - заявив посол.

Його реакція була викликана нещодавною заявою президента Німецької аграрної спілки Й.Руквіда, який  поскаржився на "потужні наслідки" запровадженого Росією ембарго для багатьох західних продуктів харчування в якості контрсанкцій. «Для німецького аграрного сектора Росія була важливим ринком з торговельним обсягом у 1,6 млрд євро на рік», - сказав Руквід, вимагаючи переговорів про зняття санкцій.

Про «нібито катастрофічні втрати» німецької економіки не може бути і мови, підкреслив Мельник. Він навів статистичні дані федерального міністерства аграрної промисловості, згідно з якими, аграрний експорт з ФРН до Росії зріс у 2016 році на 2,4 % у порівнянні з 2015 роком, до 889 млн євро. Порівнюючи дані 2016 і 2017 року, Федеральне відомство статистики вказує на ще кілька відсотків зростання.

Читайте також: Результати “виборів" у Криму будуть юридично нікчемними - МЗС

За цих умов скаржитись на згубний вплив санкцій на аграрний сектор є введенням в оману, зауважує посол.

«Намагання так піклуватися про свиней, не помічаючи понад 10300 вбитих українців та ігноруючи нові жертви, не піддається виправданню ні з моральної, ані з християнської точки зору», - підкреслив Мельник, додавши, що це було б для України, як ніж у спину. 

Українці, підкреслив дипломат, сподіваються на непорушну солідарність нового федерального уряду Німеччини і новий етап дипломатичних зусиль, спрямованих на завершення російської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-