Отруєння Скрипаля є посяганням Росії на суверенітет Британії - Порошенко

Отруєння Скрипаля є посяганням Росії на суверенітет Британії - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що інцидент із отруєнням екс-співробітник ГРУ Сергія Скрипаля є посяганням з боку Росії на суверенітет Великої Британії.

Про це він заявив, представляючи військовослужбовцям на Луганщині командувача Об’єднаних сил, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не всі й не одразу почули Україну й українців у березні та квітні 2014 року, коли всі ми попереджали: через південний і східний кордон України розпочнеться гібридна агресія РФ проти усієї Європи і, врешті-решт, проти усього світу. Зараз хімічна атака Кремля у Великій Британії — це шокуючий приклад застосування російської нервово-паралітичної зброї на території іншої держави. Це є не що інше, як посягання на суверенітет Великої Британії", - наголосив глава держави.

Президент також запевнив у повній і беззастережній солідарності українського народу із народом Сполученого Королівства та наголосив, що поділяє позицію, виголошену у спільній заяві керівників США, Великої Британії, Франції і Німеччини.

Як відомо, 5 березня поліція британського міста Солсбері оголосила про те, що біля одного з міських торговельних центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали дві людини. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Читайте також: Отруїти Скрипаля, найімовірніше, наказав Путін - глава МЗС Британії

Згодом у Британії заявили, що Скрипалі були отруєні військовою нервово-паралітичною речовиною "Новічок", що розроблялася в Росії.

Лідери Великої Британії, Німеччини, США і Франції 15 березня закликали Москву відповісти на поставлені питання у справі екс-шпигуна Сергія Скрипаля та надати всі дані щодо програми "Новічок" Організації із заборони хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-