Для зупинки

Для зупинки "правки Лозового" готується новий законопроект - депутат

Укрінформ
До Верховної Ради планують внести новий законопроект на заміну відхиленого в четвер проекту №7547 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення кримінального судочинства", який мав зупинити дію "правки Лозового".

Про це журналістам повідомила голова підкомітету з питань митної справи та удосконалення Митного кодексу України Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Об'єднання "Самопоміч", співавтор відхиленого Радою законопроекту №7547 Тетяна Острікова, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми сьогодні будемо подавати інший законопроект на цю саме тему і будемо вимагати в понеділок на Погоджувальній раді швидкого включення його до порядку денного і голосування у вівторок", - сказала Острікова. 

За її словами, зміст нового законопроекту буде майже ідентичним відхиленому проекту №7547. Водночас співавтори розглядають можливість включити до нього положення щодо строків досудового слідства.

"На цьому наголошує НАБУ, тому що одним із наслідків тих "поправок Лозового" є також істотне скорочення строків досудового слідства, зокрема за тими справами, які підзвітні НАБУ", - уточнила нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер, 16 березня, відхилила законопроект № 7547 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення кримінального судочинства", який мав зупинити дію так званої "правки Лозового".

"Правки Лозового" до Кримінально-процесуального кодексу набули чинності з 15 березня. Згідно з ними, без довідки з суду поховання неможливе, навіть якщо людина померла вдома природною смертю.

Читайте також: Депутати влаштували бійку через "правки Лозового"

Окрім цього, слідчий вже не призначатиме експертизу, а дозвіл на проведення експертизи має дати суд. На це рішення може піти не менше 72 годин. Також згідно з цими правками, якщо впродовж 18 місяців не розкриті навіть найважчі злочини, їх автоматично закриватимуть.

13 березня Верховна Рада відклала на невизначений термін розгляд законопроекту, що зупиняє дію скандальної поправки народного депутата Андрія Лозового щодо поховання померлих. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Верховну Раду внести зміни до КПК, інакше з 15 березня може істотно ускладнитися робота правоохоронних  органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-