На Банковій кваплять Раду зі скасуванням е-декларацій для антикорупціонерів

На Банковій кваплять Раду зі скасуванням е-декларацій для антикорупціонерів

Укрінформ
Верховна Рада має лише тиждень, а по факту два дні, щоб скасувати електронне декларування для активістів, які займаються антикорупційною діяльністю.

Про це написав заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків на своїй сторінці у Facebook.

“Залишився один тиждень для скасування електронних декларацій для антикорупційних активістів та вирішення проблем електронного декларування наглядових рад державних підприємств та нерезидентів/іноземців”, - зазначив він.

Шимків запевнив, що парламент має кілька реальних варіантів скасування вимоги подання е-декларацій для активістів. Це, за його словами, або проголосувати законопроект № 6674 за основу і в цілому з врахуванням зауважень Венеціанської комісії, або законопроект № 6271 за основу і в цілому, але із додаванням змін щодо електронного декларування членами наглядових рад та нерезидентами, або внести поправки з цих питань в інші закони.

Читайте також: Президент закликає ВР скасувати е-декларації для активістів

Крім того, він також зауважив, що є ще варіант відтермінування минулорічних березневих «одіозних» правок для вирішення питання політично.

“Реально – це лише два дні на наступному тижні. Альтернатива – ганьба країни в міжнародному середовищі з 1 квітня. Сумно і прикро це”, - додав Шимків.

Як повідомлялося, у березні 2017 року Верховна Рада ухвалила зміни до закону “Про протидію корупції”, згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Президент Петро Порошенко 8 липня 2017 року подав на розгляд Верховної Ради проекти законів щодо скасування е-декларування для антикорупційних громадських активістів. Зокрема, це проекти законів № 6674 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги” та № 6675 “Про внесення відповідних змін до Податкового кодексу”.

Відомо, що процес подачі е-декларацій проходить до 1 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-