КВУ нарахував у Раді десятьох депутатів-вигнанців із фракцій

КВУ нарахував у Раді десятьох депутатів-вигнанців із фракцій

Укрінформ
Фракції Верховної Ради за три роки примусово виключили зі свого складу десятьох депутатів-списочників.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Комітету виборців України, яке є у розпорядженні Укрінформу.

“Фракції Верховної Ради за три роки примусово виключили зі свого складу 10 народних депутатів, які пройшли до парламенту за їхніми списками. Часто партії виключали осіб, які були формальними лідерами політичних сил, очолюючи списки партій у 2014 році”, - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Партії накупили реклами за державні гроші на 56 мільйонів - КВУ

Окрім цього, в Комітеті виборців наголосили, що, наприклад, Надія Савченко була №1 у виборчому списку «Батьківщини» на позачергових виборах до парламенту в 2014 році, проте у грудні 2016-го її було виключено зі складу фракції через розбіжність у політичних поглядах із партією. 

Також у повідомленні згадується Сергій Мельничук (екс-комбат "Айдару") під №3 у виборчому списку Радикальної партії Олега Ляшка. Він після конфлікту із лідером РПЛ був виключений із фракції. У лютому 2017 року Радикальна партія виключила з фракції й Андрія Артеменка (№16). Він, згідно з даними Комітету виборців, пропонував план передачі Криму для Росії.

“Найбільше депутатів зі свого складу виключила «Самопоміч» - 7. Серед них лідер виборчого списку 2014 року Ганна Гопко, яку виключили з фракції за  підтримку змін до Конституції в частині децентралізації. Також за розбіжності в голосуваннях з фракції було виключено Віктора Кривенка (№5 у списку), Ірину Суслову (№6), Павла Кишкара (№7), Наталію Веселову (№9), Остапа Єднака (№17) та Вікторію Пташник (№23)”, - йдеться в повідомленні.

А ще у Комітеті виборців відзначили, що у 2014 році партії активно включали до свого списку осіб, які могли підняти рейтинг політсил. Передовсім, це були військові, задіяні в АТО. “З огляду на політичну привабливість таких осіб для виборців, партії мало зважали на їх політичне минуле, відсутність професійного досвіду чи індивідуальні якості. Надія Савченко – лише один із подібних прикладів», - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-