Парубій відкрив Раду

Парубій відкрив Раду

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання. Народний депутат Надія Савченко не реєструвалася.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим”, - сказав він.

У залі зареєструвалося 355 депутатів, але згідно із даними електронної реєстрації Савченко - відсутня.

Читайте також: Рада розгляне призначення омбудсмена та голови НБУ

Як повідомлялося, Верховна Рада розгляне у четвер призначення членів Рахункової палати, Уповноваженого ВР з прав людини, звільнення Валерії Гонтаревої та призначення замість неї нового голови НБУ. Окрім того розглядатиметься питання надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Євгена Бакуліна (фракція «Опозиційний блок»). Наступним питанням депутати планують повернутися до ухвалення порядку денного сесії.

Народний депутат України Надія Савченко повернулася до України - ввечері 14 березня вона прилетіла рейсом з Мюнхена до аеропорту "Бориспіль".

Савченко викликали на допит в СБУ у зв'язку зі справою проти голови Центру визволення полонених Володимира Рубана.

Пізніше прес-секретар Савченко заявила, що депутат не отримувала повісток або запрошень на допит в СБУ та перебуває з робочим візитом у ПАРЄ. Водночас глава парламентської делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв зазначив, що на засіданні Савченко не з'явилася.

Згодом повістку Савченко на допит в СБУ скерували до апарату ВР.

У свою чергу депутат заявила, що перебуватиме з робочою поїздкою в Страсбурзі до 16 березня. Вона також повідомила, що не отримувала офіційної повістки про виклик на допит, а тому закликала СБУ передати їй його "з рук в руки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-