Будь-яке голосування за кандидатуру омбудсмена є порушенням - Комітет ВР

Будь-яке голосування за кандидатуру омбудсмена є порушенням - Комітет ВР

Укрінформ
Голосування за кандидатуру Уповноваженого ВР з прав людини у будь-який спосіб  - таємний чи відкритий - на сьогодні призведе до порушення закону про Регламент ВР або закону про омбудсмена. 

Про це йдеться у заяві Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин до Голови ВР України Андрія Парубія.

"Без внесення зміни до законодавства голосування у будь-який спосіб призведе до порушення норм Закону", - йдеться у заяві.

Як зазначають у комітеті, відповідне голосування в таємний чи відкритий спосіб призведе до порушення закону України "Про Регламент Верховної Ради України" або закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини".

Також у комітеті зазначили, що на сьогодні колізію правових норм двох законів усунути можливо лише шляхом внесення змін до законодавства.

Читайте також: Омбудсмен має обиратися відкритим голосуванням - Регламентний комітет

Раніше Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту наголосив, що Уповноважений ВР з прав людини відповідно до Конституції і Регламенту ВР має обиратися відкритим голосуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-