Парубій очікує експертної оцінки НАТО законопроекту про нацбезпеку

Парубій очікує експертної оцінки НАТО законопроекту про нацбезпеку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій очікує на аналіз та експертну оцінку представництва НАТО щодо законопроекту про національну безпеку та оборону.

Про це спікер заявив під час брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей законопроект зараз розглядається у Комітеті з питань безпеки і оборони. На сьогодні ще немає рішення комітету, але я, як голова парламенту, так само очікує аналізу та експертної оцінки представництва НАТО для того, щоб максимально врахувати професійні пропозиції комітету та Альянсу. Як тільки буде рішення комітету, я ініціюватиму, щоб цей закон був у порядку денному і ми почали дискусії щодо нього", - зазначив Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, законопроект "Про національну безпеку України" надійшов до Верховної Ради 28 лютого.

Раніше заступник державного секретаря США Джон Саліван заявив, що Верховна Рада України має якнайшвидше ухвалити закон про національну безпеку, який передбачає впровадження цивільного контролю над сектором оборони.

Читайте також: Закон про нацбезпеку: Парубій вважає за необхідне врахувати рекомендацій НАТО

За словами міністра оборони Степана Полторака, законопроект врегульовує основи та принципи державної політики у сфері національної безпеки і оборони з урахуванням набуття членства в ЄС та НАТО, механізми вдосконалення демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони, систему керівництва Збройними силами, зокрема, розподіл завдань, функцій, повноважень, відповідальності та підзвітності керівництва відомства та ЗС.

Як зазначила член Комітету з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз, законопроект про національну безпеку і оборону передбачає реформування сектору безпеки і оборони України за стандартами і критеріями НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-