Фінляндія не бачить підстав для пом'якшення санкцій проти РФ

Фінляндія не бачить підстав для пом'якшення санкцій проти РФ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні наразі не бачить жодних підстав для пом'якшення санкцій, запроваджених ЄС проти Росії, і вважає, що вони мають залишатися до повного виконання Москвою Мінських угод.

Про це він заявив на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Києві 5 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що Росія має ключі до вирішення конфлікту на Донбасі і що вона має використати свій вплив на сепаратистів. Ми також вважаємо, що немає жодних підстав для пом'якшення санкцій, поки Мінські угоди не будуть виконані», - сказав Сойні.

Він додав, що Фінляндія підтримує територіальну цілісність і суверенітет України і засуджує незаконні дії Росії, спрямовані проти України, на Донбасі і в Криму.

Читайте також: Фінляндія готова відправити миротворців на Донбас - Клімкін

Сойні також заявив, що Фінляндія підтримує необхідність дотримання режиму повного припинення вогню на Донбасі, бо вважає, що єдиний шлях до тривалого миру полягає у виконані Мінських угод.

Глава МЗС Фінляндії також акцентував, що Фінляндія вітає різні ініціативи врегулювання конфлікту на Донбасі, «але ці ініціативи повинні прийматися Україною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-