Американський експерт про ядерну презентацію Путіна: Деякі з ідей є божевільними

Американський експерт про ядерну презентацію Путіна: Деякі з ідей є божевільними

Укрінформ
З кількох концепцій нової російської зброї з ядерними можливостями, представлених президентом Путіним напередодні, деякі виглядають дуже сумнівними.

Про це розповів у ексклюзивному коментарі Укрінформу старший дослідник з питань Росії Американської ради зовнішньої політики Стівен Бланк. 

"Деякі з них (презентованих концепцій – ред.), безумовно розроблялися в Росії, але невідомо, чи готові вони до розгортання", - зазначив експерт.

Він підкреслив, що має сумніви у дієздатності окремих представлених концептів. "Деякі з ідей є досить божевільними, наприклад, крилата ракета з ядерним реактором замість двигуна", - зауважив Бланк.

Таким чином, він прокоментував представлений російським президентом проект нової крилатої ракети з ядерною енергетичною установкою, яка начебто вже була випробувана на центральному полігоні РФ. 

Після виступу Путіна були озвучені коментарі інших, у тому числі, російських експертів, які схилялися до того, що спроектувати такий міні-реактор для крилатої ракети сучасна наука не може. Крім того, за іншими оцінками, подібний концепт, якщо і буде побудований, він залишатиме стійкий радіоактивний слід на всій траєкторії польоту, починаючи від стартового майданчику.

Як зауважив Стівен Бланк, подібна розробка легко може перетворитися на "ядерну катастрофу". 

Американський експерт також категорично не погодився з позицією Росії про те, що система протиракетної оборони США несе загрози для Російської Федерації. "Протиракетна система не може загрожувати російській зброї, тож усі ці розмови про загрози (з боку США – ред.) є шахрайством", - зауважив Бланк. Він підкреслив, що і російські військові, і російські вчені добре це усвідомлюють. 

Читайте також: Гербст прокоментував "хвастощі" Путіна щодо ядерної зброї

Нагадаємо, у четвер російський президент Володимир Путін презентував ряд новітніх концептів ядерної зброї та засобів їхньої доставки у посланні Федеральним зборам РФ у Москві. Причому більша частина його презентації була представлена у вигляді комп'ютерної графіки, а не документальних кадрів з місць випробування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-