Гербст прокоментував

Гербст прокоментував "хвастощі" Путіна щодо ядерної зброї

Укрінформ
Анімаційна презентація нових розробок зброї масового знищення в Росії, яку представив президент Путін, залишає сумніви, що ці технології справді доступні в Російській Федерації. 

Тому Росії краще зосередитися на збереженні своєї договороспроможності, ніж лякати намальованою війною, підкреслив у ексклюзивному коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні Джон Гербст.

"Вчорашня заява Путіна була його не першими хвастощами про ядерну зброю", - нагадав колишній високопоставлений дипломат, який зараз очолює Євразійський центр ім. Діну Патрісіу аналітичного центру Атлантична рада (м.Вашингтон).

Він також висловив сумнів щодо військових спроможностей РФ. "Не зрозуміло, чи має Росія нову систему зброї".

У цьому зв'язку Джон Гербст підкреслив, що "Росії було би краще дотримуватися своїх зобов'язань щодо контролю над озброєннями, ніж малювати жахаючі картинки про свої ядерні можливості".

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін під час виступу перед Народними зборами РФ презентував кілька концепцій нової зброї, які, за його словами, "не мають аналогів у світі". Серед них була показана нова МБР "Сармат", гіперзвуковий комплекс, крилата ракета з ядерною енергоустановкою, підводний дрон з ядерним озброєнням на борту. При цьому, на одній із анімацій ракета з кількома боєголовками поцілила по південному американському штату Флорида.

Читайте також: Канаду не злякали “карикатурні” погрози Путіна

Водночас, більша частина презентації містила не документальні кадри, а намальовану на комп'ютері анімацію.

Офіційний Вашингтон в той же день відреагував на заяви російського президента. Так, у США не побачили несподіванок в промові Путіна, але водночас звинуватили Росію в продовженні ракетних розробок в порушення міжнародних домовленостей, зокрема, договору про скорочення РСМД, укладеного Москвою і Вашингтоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-