КСУ готовий взятися за депутатську недоторканність

КСУ готовий взятися за депутатську недоторканність

Укрінформ
Конституційний Суд уже може почати розглядати питання щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це сказав голова КСУ Станіслав Шевчук в ефірі "Радіо Свобода".

"Щодо депутатської недоторканності вже було багато висновків КСУ... Ми ще не розглядали це питання, бо треба було ухвалити регламент. Регламент ухвалили 22 лютого. Тому ми вже можемо приступити до формування колегії і розглядати це питання", – зазначив він.

Як відомо, у 2015 році КСУ вже ухвалював рішення щодо скасування депутатської недоторканності. Тоді суд визнав відповідний законопроект таким, що відповідає Конституції, проте у 2017 році депутати зняли цей документ з розгляду.

Верховна Рада у жовтні 2017 року направила два законопроекти про зняття депутатської недоторканності до Конституційного суду – президентський № 7203 і депутатський №6773.

Читайте також: Двоє суддів Конституційного суду склали присягу

Відповідно до чинного законодавства законопроект про внесення змін до Конституції України розглядається Верховною Радою України за наявності висновку Конституційного Суду України. Такий законопроект, схвалений конституційною більшістю, вважається прийнятим, якщо на наступній черговій сесії Верховної Ради за нього проголосувало не менш як дві третини від конституційного складу парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-