Верховний суд розглядає клопотання адвокатів Саакашвілі

Верховний суд розглядає клопотання адвокатів Саакашвілі

Укрінформ
Касаційний адмінсуд у складі ВС розглядає клопотання адвокатів екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі у справі про отримання ним статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, справу розглядає колегія з п'яти суддів, головуючою є Раїса Ханова.

На засіданні присутні троє адвокатів Саакашвілі та один представник відповідача. Зокрема, адвокати Саакашвілі оголосили клопотання про перехід від спрощеного до загального провадження у справі.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого цього року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду призупинив розгляд касації адвоката Саакашвілі Руслана Чорнолуцького на рішення апеляційного суду щодо оскарження указу Президента про громадянство Саакашвілі через подане клопотання про відвід колегії суддів.

Тоді суд постановив передати заяву про відвід на автоматизований розподіл для визначення судді, який розглядатиме цю заяву.

Також суд призупинив провадження у справі касації захисту Саакашвілі до розгляду заяви про відвід складу суду іншим суддею. Адвокат Руслан Чорнолуцький повідомив, що клопотання про відвід судом було відхилене і тому справу розглядає той самий склад суду.

Серед причин для відводу Чорнолуцький назвав можливе втручання в авторозподіл призначення колегії суддів для розгляду позову. Він також заявив, що суддя Ханова брала участь у резонансній справі щодо судді Олександра Волкова і посилався на позитивне рішення Європейського суду з прав людини щодо Олександра Волкова, де вказується, що колегія, яка розглядала цю справу у 2010 році, приймала рішення з порушенням.

Читайте також: Суд переніс розгляд позову Саакашвілі про позбавлення громадянства

Як повідомлялось, у липні 2017 року Саакашвілі Указом Президента був позбавлений українського громадянства.

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби затримали Саакашвілі в Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-