Соболєв сьогодні запропонує мітингувальникам забрати намети з Маріїнського парку

Соболєв сьогодні запропонує мітингувальникам забрати намети з Маріїнського парку

Укрінформ
Народний депутат Єгор Соболєв заявляє, що мітингувальники під Верховною Радою можуть згорнути наметове містечко у Маріїнському парку, оскільки ухвалено в першому читанні законопроект про антикорупційний суд.

Про це він сказав у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як я і обіцяв, ми заберемо намети з вулиці Грушевського, як тільки це рішення буде ухвалено остаточно (враховуючи поправки Соболєва про право вето для міжнародних партнерів при обранні суддів до Антикорупційного суду та повноваження цього органу займатися виключно справами про топ-корупцію, - ред.). Думаю, що навіть запропоную хлопцям (мітингуваникам, - ред.) сьогодні забрати намети з парку", - пояснив Соболєв.

При цьому на запитання кореспондента Укрінформу, мітингувальники яких саме організацій і політичних сил зараз перебувають у наметовому містечку, народний депутат заявив, що "там завжди були активісти "руху "Визволення".

"З найпершого дня табором керував "рух "Визволення". Ті люди, які казали, мовляв, ми з вами до кінця, вони пішли, з різних причин", - уточнив він.

Водночас Соболєв заявив і про спробу зірвати у парламенті голосування за президентський законопроект "Про Вищий антикорупційний суд".

"Ми навіть виходили і стояли разом із людьми, коли побачили, що дуже багато спецпризначенців зібралося і підігнали великі машини, очевидно, щоб розтягувати барикади (по вулиці Грушевського, - ред.). Я думаю, що це була спроба зірвати це голосування, щоби були нові зіткнення і заяви про побиття нацгвардійців. Ми телефонували міністру внутрішніх справ, попереджали його про відповідальність, а також іноземним дипломатам. Слава богу, атака не відбулась", - заявив депутат.

Читайте також: Антикорупційний суд: Порошенко просить Раду не зволікати з ухваленням закону в цілому

Як повідомлялося, прихильники партії "Рух нових сил" у жовтні минулого року встановили намети на вулиці Грушевського та під ВР. Учасники акції, зокрема, вимагали від Президента внести до парламенту законопроект про антикорупційний суд.

Відповідний законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд" глава держави зареєстрував у Верховній Раді 22 грудня 2017 року.

1 березня парламент ухвалив цей законопроект у першому читанні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-