Гримчаку цікаво: якщо

Гримчаку цікаво: якщо "зелені чоловічки" перейдуть кордон - їх каратимуть штрафами?

Укрінформ
Покарання у вигляді адміністративного штрафу за незаконний перетин кордону недостатньо, потрібна кримінальна відповідальність за такі дії.

Про це заявив в коментарі Укрінформу заступник міністра Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Юрій Гримчак, коментуючи посилення відповідальності за незаконний в'їзд на окуповані території.

"У даному випадку це просто посилення адміністративної відповідальності. Наскільки мені відомо, була пропозиція генерального прокурора про відновлення кримінальної відповідальності і, гадаю, що буде це ще розглянуто. Я вважаю, що це було б правильно. Фактично, якщо завтра "зелені чоловіки", умовно тисяча, незаконно перетне кордон, їх карати вийде тільки адміністративними штрафами? Як на мій погляд, це не зовсім правильно, особливо в нашій ситуації", - заявив він.

Читайте також: Штраф за незаконний перетин кордону зріс до 8500 гривень

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада посилила відповідальність за правопорушення на державному кордоні України, контрольованих прикордонних районах, а також у контрольних пунктах в’їзду-виїзду з/до тимчасово окупованої території України.

За ухвалення Закону "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких інших законів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави" проголосував 251 депутат при мінімально необхідних 226.

Тепер спроба перейти кордон поза пунктом пропуску чи за підробленими документами коштуватиме від 3400 до 8500 грн (наразі – від 1700 до 3400 грн). Повторне порушення протягом року або групою осіб – від 8500 до 13 600 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-