МЗС назвав пріоритети України у Раді ООН з прав людини

МЗС назвав пріоритети України у Раді ООН з прав людини

Укрінформ
Пріоритетами України в Раді ООН з прав людини на період її членства буде протидія російській агресії та спричиненим нею грубим порушенням прав людини на окупованій території України.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця у виступі на 37-й сесії Ради ООН з прав людини, повідомляє прес-служба МЗС.

"Ключове місце у роботі нашої делегації в Раді ООН з прав людини посідатиме протидія російській агресії та спричиненим нею грубим порушенням прав людини на окупованій території України. Міжнародне співтовариство має й далі чинити тиск на Російську Федерацію, щоб змусити її дотримуватися міжнародних зобов’язань, в тому числі за міжнародним гуманітарним правом", - цитує Кислицю прес-служба МЗС.

У цьому зв’язку Кислиця нагадав про необхідність виконання Росією наказу Міжнародного суду ООН від 19 квітня 2017 року у справі Україна проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, а також імплементації резолюцій Генеральної Асамблеї ООН «Про територіальну цілісність України» та «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Україна».

Читайте також: Окупанти просять для активіста, який написав "Крим - це Україна", 3 роки умовно

"Критично важливим в цьому контексті є доступ до півострова міжнародних організацій, включаючи ООН, ОБСЄ, Раду Європи, які б здійснювали моніторинг за дотриманням окупаційною російською владою прав людини", - зазначив дипломат.

37-а сесія Ради ООН з прав людини (РПЛ) розпочалась у Женеві 26 лютого і триватиме до 23 березня. Протягом найближчих трьох років (2018-2020) Україна бере участь у цьому головному правозахисному органі ООН як його повноцінний член.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-