Парубій – провокаторам під ВР: Таким шляхом ви до влади не прийдете

Парубій – провокаторам під ВР: Таким шляхом ви до влади не прийдете

Фото
Укрінформ
Спікер Андрій Парубій наголосив на неприпустимості організації провокацій під Верховною Радою задля політичних дивідендів.

Про це він заявив у своєму виступі на засіданні парламенту в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Таким шляхом до влади ви не прийдете, таким шляхом ви можете тільки зруйнувати державу. Ми не дозволимо цього, не дозволимо провокаторам знищити Українську державу", - заявив спікер.

Голова ВР також наголосив, що організація провокацій може призвести до людських жертв, як це сталося 27 лютого під стінами парламенту.

"Ці підлі люди, які спровокували конфлікт, обдуривши і людей на вулиці, не усвідомлюють однієї важливої речі - за цією ницістю і підлістю стоять покалічені хлопці. Це не просто наші воїни, це чиїсь діти, це чиїсь чоловіки, це чиїсь батьки", - підкреслив Парубій.

Також він зазначив, що деякі депутати, виступаючи в ефірах українських телеканалів із цього приводу, говорили начебто, що конфлікт стався через те, що спікер не вийшов до протестувальників. Він спростував такі звинувачення.

"В мене питання: де межа підлості і ницості тих людей? Жодна людина не підходила до мене, хоча хочу наголосити, що підхід до Верховної Ради України є відкритим для кожного депутата", - наголосив він.

Читайте також: Сутички під Радою: винним загрожує до п'яти років

Парубій закликав депутатів до чесності і відповідальності за свої слова і дії.

Ранкове засідання Верховної Ради/ Фото Володимира Тарасова

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 27 лютого, під парламентом мітингували близько сотні пенсіонерів та інших учасників протестної акції. Учасники акції протесту кидали в правоохоронців вибухові пакети, кілки. У відповідь правоохоронці відтісняли мітингувальників.

Внаслідок сутички під Верховною Радою України постраждали 14 правоохоронців, 9 громадян затримані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-