Рада відкрилась — у залі 345 депутатів

Рада відкрилась — у залі 345 депутатів

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав він.

У залі зареєструвалося 345 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, першим планується розглянути блок ратифікаційних угод, серед яких, окрім угод із Польщею і Румунією, угода з Хорватією про співробітництво у сфері запобігання катастрофам і ліквідації їх наслідків та з Болгарією - про співробітництво в разі виникнення катастроф.

Далі депутати перейдуть до питань молодіжної політики та спорту. У цьому блоці заплановано розгляд у першому читанні законопроектів 6647 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку виїзду дитини за межі України" та 6648 "Про внесення змін до Законів України "Про підтримку олімпійського, паралімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні" та "Про фізичну культуру і спорт".

Читайте також: Кабмін сьогодні розгляне законопроекти про захист від демпінгового імпорту

У другому читанні Рада розгляне законопроект "Про Установу бізнес-омбудсмена" #4591. Згідно з цим документом, передбачається запровадження на законодавчому рівні в Україні інституту бізнес-омбудсмена в якості посередника, незалежної, третьої особи, що сприяє суб’єктам підприємництва у захисті їх права на підприємницьку діяльність. Прийняття цього проекту закону сприятиме зокрема підвищенню ефективності боротьби з корупцією.

Друге читання має пройти і законопроект 2016 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації".

Окрім того, парламентарії розглянуть зміни до деяких законодавчих актів України щодо обов'язковості харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, викладені в проекті закону #4682.

Також у середу народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-