Рада готує звернення до світу щодо українців-політв'язнів

Рада готує звернення до світу щодо українців-політв'язнів

Укрінформ
Верховна Рада готує звернення до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження політичних репресій Росії проти громадян України та звільнення українських політичних в'язнів.

Відповідний проект постанови (№ 8064) зареєстровано у парламенті у вівторок, однак тексту документа наразі немає. 

Як зазначено, проект постанови підписано керівництвом парламенту і деякими народними депутатами.

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко написала у Facebook, що майже 30 депутатів, керівництво парламенту, лідери фракцій і профільних комітетів долучилися до цього звернення. 

За її словами, у проекті постанові поіменно названі бранці Кремля, українці і кримські татари, як утримують в тюрмах РФ і в окупованому Криму.

Читайте також: Бранці Кремля: у мережу виклали фільм про 64 українських політв'язнів

Геращенко висловила впевненість, що вже цього тижня постанову буде ухвалено і направлено міжнародним партнерам. "Я обіцяла напрацювати таку Заяву ВР з іменами політв'язнів під час зустрічі з родинами заручників минулого тижня. Текст заяви ми напрацювали разом з МЗС, впевнена, постанова 8064 вже цього тижня буде прийнята парламентом і розіслана всім нашим міжнародним партнерам. У 4-ту річницю анексії Криму ми хочемо поіменно назвати бранців Путіна і вимагати їх звільнення", - наголосила вона.

Перший віце-спікер висловила вдячність усім депутатам за солідарну позицію в питанні звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-