Депутат Дзензерський

Депутат Дзензерський "забув" у декларації про фінансові зобов’язання на 3 мільярди

Укрінформ
НАЗК направило до Національного антикорупційного бюро висновки за результатами перевірки декларацій за 2015 та 2016 роки народного депутата Дениса Дзензерського. 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Депутат не вказав у декларації дійсні на кінець звітного періоду фінансові зобов’язання перед трьома банківськими установами на загальну суму 3 185 432 215,78 грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у НАЗК, такі зобов’язання виникли у народного депутата на підставі рішень Бабушкінського та Жовтневого районних судів м. Дніпропетровська, які набрали законної сили та якими ухвалено стягнути з народного депутата як поручителя у зобов’язаннях заборгованість за кредитними договорами.

"Такі фінансові зобов’язання Денис Вікторович Дзензерський не зазначив і у декларації за  наступний рік. Враховуючи рішення судів, які набрали законної сили у 2016 році, їх розмір на кінець звітного періоду становив вже 4 823 675 079,14 грн", - повідомила прес-служба НАЗК.

Крім того, за результатами перевірки декларації Національне агентство повідомило, що у декларації за 2015 рік народний депутат задекларував дохід у вигляді подарунка у сумі 35 млн грн, а законність підстав набуття не підтвердив доказами.

Денис Дзензерський входить до політичної партії "Народний фронт".

Читайте також: Рада може скасувати е-декларації для громадських активістів

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2017 року САП направляла до ГПУ подання на зняття недоторканності з депутата Дзензерського за підозрою в декларуванні недостовірної інформації. За інформацією генпрокурора Юрія Луценка, народний депутат вніс недостовірні дані в декларацію про доходи.

У листопаді 2017 року у САП повідомили, що Генпрокуратура повернула на доопрацювання подання на притягнення до відповідальності народного депутата Дениса Дзензерського до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-