Україна має поставити питання про розширення

Україна має поставити питання про розширення "Мінська" - Кравчук

Укрінформ
Формат Мінських переговорів необхідно розширити, залучивши, зокрема, президентів держав-учасниць або міністрів закордонних справ.

Про це заявив журналістам колишній Президент України Леонід Кравчук 23 лютого у кулуарах IV Балтійсько-Чорноморського форуму «Солідарна безпека країн Балтійсько-Чорноморського регіону як консенсусна стратегія для великої Європи», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом те, що Мінський формат не працює, - це загальновідомий факт. На цьому наголошують у Європі, на цьому наголошував і сам Трамп, що треба шукати інший сценарій. Я думаю, що нам потрібно просто поставити питання: або Міський формат реформувати, тобто розширити і реформувати за складом - додати можна Польщу або США, а найголовніше - там мають бути глави держав або хоча б міністри закордонних справ, які відповідають за підпис, інакше - вони (учасники переговорів - ред.) навіть не можуть вийти на ратифікацію, вони не є повноцінними", - зазначив Кравчук.

Читайте також: Деокупацію Криму й Донбасу не можна ставити в один рядок - Кравчук

При цьому, на переконання екс-президента, основними питаннями Мінського формату мають бути повернення Криму Україні та припинення війни на Донбасі.

Як повідомлялося, переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі ведуться в Мінську у форматі Тристоронньої контактної групи за участю представників України, Росії й ОБСЄ. На зустрічах також присутні представники ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-