Геращенко скаржиться, що міністри не ходять на комітети Ради

Геращенко скаржиться, що міністри не ходять на комітети Ради

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що ефективній роботі над євроінтеграційними законопроектами заважає відсутність інтересу до цього з боку очільників міністерств.

Про це вона заявила у виступі на конференції «Підсумки імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2017 рік та подальші плани», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це неправильно, коли на (профільні) комітети приходить, при всій повазі, голова департаменту (міністерства), коли комітети роками не бачать міністрів.... Насправді  має бути дуже активна комунікація між урядом і парламентом, яка додасть імпульсу цій марудній нецікавій для багатьох, але ключовій роботі  - імплементації Угоди про асоціацію", - сказала Геращенко

Коментуючи слова голови Представництва ЄС в Україні Хюга Мінгралеллі, що в плані імплементації Угоди про асоціацію Україна найбільше відстає у таких напрямках, як транспорт, митна сфера та інтелектуальна власність, перший віце-спікер зауважила що профільні комітети разом з урядом мають активізувати діяльність, попрацювати над змістовим  наповненням цих законів і прийти до "правильного знаменника". 

Читайте також: Геращенко сподівається на хороші новини щодо звільнення полонених

 

Геращенко також нагадала, що в парламенті наразі зареєстровано 56 законопроектів, які належать до сфери євроінтеграції. 

У цьому контексті перший віце-спікер закликала міжнародних партнерів надати технічну допомогу Урядовому офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції і Комітету з питань євроінтеграції у проведенні якісної експертизи цих законопроектів на  їх відповідність європейським нормам, "щоб ми їх не переписували".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-