Луценко хоче повернути кримінальну відповідальність за

Луценко хоче повернути кримінальну відповідальність за "прорив" кордону

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що направив до Верховної Ради проект змін до закону, щоб було відновлено кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону.

Про це він повідомив у інтерв'ю “Lb.ua”, коментуючи ситуацію з екс-головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі.

“Саме при Януковичі в 2012 році відповідальність за цей злочин (незаконний перетин кордону - ред.) була змінена з кримінальної на адміністративну. І це - один з нонсенсів нашої системи правосуддя. Уявіть собі три тисячі або 10 тисяч «зелених чоловічків», які перетнуть кордон з готовністю заплатити адміністративний штраф... Саме тому я направив проект змін до закону на ім’я голови ВР і профільного комітету, щоб негайно відновити кримінальну відповідальність за незаконний перехід кордону”, - зазначив Луценко.

Він уточнив, що саме через ці особливості українського законодавства “виходить певна колізія, коли власне той, хто проривається, несе адміністративну відповідальність, а той, хто йому сприяє, організовує, допомагає, – кримінальну”.

Читайте також: "Прорив Саакашвілі": генпрокурор обіцяє нові подання на депутатів

Як повідомлялося, Мостиський райсуд на засіданні 22 вересня визнав екс-главу Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України та оштрафував його на 3,4 тисячі гривень. Крім того, політик має сплатити 320 гривень судового збору.

Лідер Руху нових сил оскаржив дане рішення  в Апеляційному суді Львівщини, який залишив рішення Мостиського райсуду чинним.

Всього на учасників «прориву Саакашвілі», який стався у «Шегинях» 10 вересня, складено 69 протоколів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-