"Прорив Саакашвілі": генпрокурор обіцяє нові подання на депутатів

Укрінформ
Стосовно народних депутатів, які допомагали Міхеїлу Саакашвілі "прорватися" через кордон, до Верховної Ради будуть направлені подання на зняття з них недоторканності.

Про це в інтерв'ю "Lb.ua" заявив генпрокурор Юрій Луценко.  

"Якщо слідство встановить достатньо доказів для пред’явлення підозри, а її неможливо пред’явити без візиту до ВР, я звичайно буду це робити", - зазначив Луценко, відповідаючи на запитання, чи буде він ініціювати подання на зняття недоторканності з депутатів, що допомагали Саакашвілі при перетині кордону.

За його словами, "всі, хто організовував незаконний прорив, будуть відповідати однаково, незалежно від того, які в них прізвища та фракції".

Генпрокурор уточнив, що приблизні терміни слідства становлять до півроку.

Як повідомляв Укрінформ, Мостиський райсуд на засіданні 22 вересня визнав екс-главу Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України та оштрафував його на 3,4 тисячі гривень. Крім того, політик має сплатити 320 гривень судового збору.

Читайте також: Суд зобов'язав поліцію відкрити справу за скаргою Саакашвілі на "викрадення"

Лідер Руху нових сил оскаржив дане рішення  в Апеляційному суді Львівщини, який залишив рішення Мостиського райсуду чинним.

Всього на учасників "прориву Саакашвілі", який стався у "Шегинях" 10 вересня, складено 69 протоколів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-