Епоха Російської імперії добігла кінця – професор Гарвардського університету

Епоха Російської імперії добігла кінця – професор Гарвардського університету

Укрінформ
Імперські амбіції Росії вже не мають міцного підгрунтя, щоб зберігати централізований вплив Москви на незалежні держави, в тому числі на Україну, тому вже зараз можна говорити про завершення історичної епохи імперії Кремля.

Про це сказав в інтерв'ю Укрінформу директор Українського наукового інституту Гарвардського університету професор Сергій Плохій.

"Вона (епоха Російської імперії – ред.) завершується, імперії падають", - зауважив науковець.

Він зазначив, що цей процес є закономірним: "Достатньо подивитися на карти світу початку й кінця ХХ століття". У цьому зв'язку він підкреслив, що Україна щоразу ставала частиною процесу розвалу імперій та створення незалежних держав у цілому світі.

"Ми не перші, ми не останні, і не якісь особливі, ми – частина світового процесу. І ми знаємо, куди ми йдемо", - зазначив Плохій.

Обговорюючи майбутнє України на тлі розвалу Російської імперії, історик наголосив, що Україна була, є і буде в Європі. "Але і Європа буде переформатовуватися також, у тому числі завдяки Україні", - зауважив науковець.

Читайте також: Експерт прокоментував можливість втручання РФ в українські вибори

За його словами, він виклав це в книзі "Брама Європи".

"Тобто, я намагався звернути увагу на тенденції, головні ідеї для соціально-економічного, політичного розвитку в Європі, у яких Україна брала участь і часто, якщо не завжди, була невід'ємною частиною", - зазначив професор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-