Україна обговорить з ЄС новий проект транскордонної співпраці - Гройсман

Україна обговорить з ЄС новий проект транскордонної співпраці - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд проводитиме  консультації з європейськими партнерами для започаткування нового проекту транскордонної співпраці.

Про це він заявив під час брифінгу у Сумах, коментуючи закриття Євросоюзом проектів модернізації шести прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця програма розпочалась, якщо мені пам'ять не зраджує, з 2007 року. Завершилась вона у 2013 році. Потім було наше прохання продовжити дію програми. На превеликий жаль, стороною по програмі було ДФС, яке не спромоглося організувати роботу на виконання, і фактично ми розуміли, що реалізувати цю програму буде практично не можливо. Новий керівник ДФС Мирослав Продан намагався врятувати цю ситуацію, ми намагалися залишити програму, але не вийшло", - сказав Гройсман.

Він заявив, що наступним кроком може бути нова програма, про яку будуть говорити з європейськими партнерами.

"Думаю, що наші європейські партнери розуміють, що якщо ми візьмемось конкретно за цю справу, ми її зробимо. Друга позиція - ми все одно будемо розбудовувати, в тому числі на двосторонніх позиціях,  контрольно-пропускні пункти між нашими країнами. Ми маємо такі ж проекти з Польщею та Угорщиною, з іншими країнами", - наголосив Прем'єр.

Він додав, що інфраструктура кордонів буде розширюватись.

Як повідомляв Укрінформ, речник ЄС Майя Косьянчич заявила, що Євросоюз припинив фінансування шести програм з Україною із транскордонної співпраці через затримки їх імплементації. Зокрема, закриттю підлягають три програми між Україною і Польщею, а також по одній із Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

Читайте також: Гройсман анонсував підписання угоди з General Electric

Євросоюз, починаючи з 2014 року, запланував надати 12,8 млрд євро на підтримку процесу реформ в Україні,10 млрд з яких вже були виділені.

Планувалося, що модернізація допоможе скоротити час перетину кордону та вдосконалить митні процедури. На кінець 2017 року жоден із шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування на суму 29,2 млн євро.

21 лютого міністр фінансів України Олександр Данилюк підтвердив інформацію щодо припинення фінансування Євросоюзом інфраструктурних проектів на кордоні з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-